Recenzja i przepis: Olej ze słonecznika | Zielony Nurt

3.8.14

Dziś recenzja Oleju ze słonecznika, którą mogłam przetestować dzięki firmie ZIELONY NURT.

Nazwa: Olej ze słonecznika
Dostępne: TUTAJ
Cena: 22 zł
Pojemność: 500 ml (ja mam 250 ml, lecz w sprzedaży nie jest dostępny)




OD PRODUCENTA:



MOJA OPINIA:
Jego niewątpliwym walorem jest to, że jest tłoczony na zimno, nieoczyszczony i niefiltrowany.
Smak wyraźnie słonecznikowy. Świetny do surówek i oczywiście nieocenione źródło OMEGA 3,6,9.  Zawiera witaminę E. Można go stosować również jako naturalny kosmetyk.


PLUSY:

+ ciemna, szklana butelka
+ tłoczony na zimno
+ wyraźny smak
+ kwasy OMEGA 3,6,9
+ witamina E
 + można stosować jako kosmetyk
+ zdrowy
+ obniża zły cholesterol
+ całkowicie naturalny 

WADY:
- dostępny tylko w internecie
- raczej wysoka cena, doliczając koszt przesyłki (ale jest adekwatna do jakości ☺ )


OLEJ:

KOLOR: słomkowo- żółty
ZAPACH: intensywny zapach słonecznika
KONSYSTENCJA: Płynna



PRZEPIS NA LETNIĄ SURÓWKĘ Z CZERWONEJ KAPUSTY


SKŁADNIKI:
  • 1/2 głowy czerwonej kapusty
  • 2 brzoskwinie
  •  zielona pietruszka według uznania
  • 1 cebula
SKŁADNIKI NA ZAPRAWĘ:
  • szczypta soli 
  • szczypta pieprzu 
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 6 łyżek oleju ze słonecznika


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Składniki na zaprawę wymieszać. Kapustę i zieloną pietruszkę szatkujemy im drobniej tym lepiej, cebulę kroimy na piórka lub kostkę, brzoskwinie kroimy w paseczki. Dolewamy zalewę i odstawiamy do lodówki na ok. 20 min. 


ŻYCZĘ SMACZNEGO!!! :)

        

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Mam ochotę na taką sałatkę teraz ^^

    Zapraszam na nową notkę na http://the-sound-of-your-heart-beating.blogspot.com/2014/08/przez-zoadek-do-serca-4-saatka-z.html ^^ Tym razem kulinarnie :)

    OdpowiedzUsuń