RECENZJA: DOMOWE BATONY GRANOLA | OWOCOWA ROZKOSZ

13.9.15

Hej ☺ Dzisiaj recenzja domowych batonów granoli, nowości firmy Owocowa Rozkosz.
Domowe batony granola, do samodzielnego zrobienia, otrzymałam przedpremierowo, czyli jedna z nielicznych mogłam jej spróbować jako pierwsza. 


Do mieszanki, która znajduje się w opakowaniu wystarczy dodać tylko miód i cukier, a następnie piec 45 minut w 130*C, z czego otrzymamy około 20 batonów. W blaszce takiej jak do pieczenia babki, ułożyłam masę tak na około 2cm wysokości. Batony można później ze spokojem zamrozić. Świetnie nadają się na podwieczorek, lub drugie śniadanie. 


Zrobiłam wszystko tak jak było napisane na opakowaniu, lecz okazało się że w moim piekarniku zepsuł się termostat i niestety batony nie wyszły. Ale sama granola była tak pyszna z tym miodem, że wyjadałam ją łyżeczką, a z reszty, która jeszcze została zrobiłam kuleczki i włożyłam do zamrażarki. Smak przepyszny, zdrowy i naturalny! Po naprawie mojego piekarnika na pewno zakupię ją  i spróbuję zrobić ją jeszcze raz. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      

      

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Smakowicie się prezentuje. W moim piekarniku mam spaloną spirale więc pewnie i u mnie by nie wyszło :(

    OdpowiedzUsuń
  2. o takiego produktu brakowalo mi na rynku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Batoniki bakaliowe zawsze przypominają mi trochę karmę dla chomików :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pychota. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń