RECENZJA: Jabłkowe wino premium | Apple Paple

4.2.16

Dzisiaj recenzja wina jabłkowego, firmy Apple Paple.

Dzisiaj zrecenzuję jabłkowe wino. Jednak nie będzie to recenzja prawdziwego smakosza, ponieważ nim nie jestem, ale napiszę fakty i wrażenia jakie napotkałam podczas testowania.


OD PRODUCENTA
Apple Paple to pierwsze na polskim rynku owocowe wino premium. Wytwarzane według unikatowej, inspirowanej tradycją receptury, ale w nowoczesnym, rygorystycznym jakościowo procesie produkcji (kontrolowanym przez przepisy unijne dla „win markowych”). Dlatego słowa „wino” używamy z dumą! Apple Paple to wino wolności i słońca. Dlatego możemy napić się Apple Paple także jak wybornego wina schłodzonego do temperatury 10-15 °C i cieszyć się przy tym w pełni jego smakiem.


Apple Paple, to wino z polskich jabłek - nie mylcie z jabolem. Wino jest w bezbarwnej 750 ml butelce. Jego wielką zaletą jest etykieta, czarno-biała, lecz jaka efektowna! Warto wspomnieć, że jest to pierwsze na polskim rynku owocowe wino premium. Zawartość alkoholu wynosi 11% vol. Stworzone jest z trzech odmian jabłek: Delikates, Szampion i Gala.


Wino ma bardzo delikatny, łagodny jabłkowy smak. Szczerze mówiąc przypomina mi niegazowanego szampana, albo cydr. Znacznie różni się od tradycyjnego wina z winogron. Moim zdaniem jest to wino, którego naradę warto spróbować, ponieważ jest nietypowe i jedyne w swoim rodzaju. 


Wino możecie kupić (tutaj) za 27 zł, oraz w delikatesach "Piotr i Paweł".

***
   

      

You Might Also Like

2 komentarze