RECENZJA: Gorzkie jądra pestki moreli | Biogo

22.4.17

Dzisiaj recenzja gorzkich pestek moreli firmy Intenson z Biogo.


OD PRODUCENTA
"Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Naturalna żywność powinna być spożywana w racjonalnych ilościach. Spożycie zbyt wielu jąder może spowodować nieprzyjemne skutki uboczne."


Każdy z nas powinien jeść dziennie 2-3 pestki moreli. Są bardzo zdrowe i mają bardzo dużo właściwości. Jemy je profilaktycznie, ponieważ pestki moreli mogą zapobiec rakowi, a nawet zabić istniejące już komórki. Jest źródłem witaminy B17. 

Po przegryzieniu są strasznie gorzkie, ale z czasem można się do tego smaku przyzwyczaić. Osobom, którym bardzo ta gorycz przeszkadza, polecam np. przegryzać je z miodem czy kawałkiem czekolady.


Należy pamiętać jednak, że nie można ich przedawkować - ze względu na toksyczność kwasu pruskiego dziennie można zjeść tylko 2-3 pestki!



250g opakowanie możecie kupić >TUTAJ< za 15,29 zł (aktualnie trwa promocja - 14,49zł).

***

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Z miodkiem albo czekoladką byśmy je przełknęli :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O boże :D Troszcze mnie rozsmieszyła ta nazwa :P heheh ale i smak troszke nie jest taki choc do goryczy jestem przyzyczajona :)

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/04/gray-bomber-jacket.html

    OdpowiedzUsuń