RECENZJA: Chleb Probody

Dzisiaj recenzja chlebka ProBody.



OD PRODUCENTA:
"ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów*. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami."



Zacznę od tego, że chlebek ma niepowtarzalny kształt i na pewno wyróżnia się na półkach sklepowych. Posiada bardzo dużo ziaren. Uwielbiam ciemne chleby z ziarnami, więc w smaku ten bardzo przypadł mi do gustu. Jest dość mały, ale bardzo syty, ze spokojem najem się jedną kromką.


Chleb ProBody ma niski indeks glikemiczny (33,5) dlatego zalecany jest dla diabetyków.

SKŁAD:
"ProBody to oryginalna receptura, w skład pieczywa wchodzą: woda, białko PSZENNE, mąka SOJOWA, śruta SOJOWA, mąka z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ, suszony zakwas z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ, siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, SEZAM, błonnik jabłkowy, otręby PSZENNE, drożdże, sól, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, przyprawy"



Chleb ProBody kosztuje około 6,50zł , a >TUTAJ< możecie sprawdzić gdzie w Waszej miejscowości możecie go kupić.

***

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię ten rodzaj chlebków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada fajnie ale jak za taki mały chlebek to bardzo duzo kosztuje :(

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/07/red-dress.html

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2018 Testacja | blog testerski , Blogger