WYNIKI KONKURSU! Czy warto kupować dzbanek filtrujący? - recenzja dzbanka Filter Logic

💧WODA💧
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moją opinią na temat dzbanka filtrującego firmy Filter Logic ze sklepu Aquamelior.pl. Czytajcie uważnie, bo na końcu czeka na Was konkurs!


Kilka lat temu, gdy dopiero dzbanki filtrujące pojawiały się na polskim rynku, postanowiłam takowy zakupić. Po jakimś czasie jednak przykrywka zżółkła. Filtry są wąskie i okrągłe, lecz niestety nie są już ogólnodostępne więc coraz trudniej je zakupić.


Gdyby nie fakt, że tamten filtr w 100% mi się sprawdził, nie zdecydowałabym się na kolejny. Wybrałam kolor biały, który idealnie pasuje do wystroju mojej kuchni. Wykonany jest z delikatnego plastiku, który wygląda bardzo elegancko i sam w sobie dzbanek jest lekki. Mieści w sobie 2,4 litra wody.


ZALETY
• oszczędność - nie musimy kupować wody pitnej w butelkach
• ekologiczność - nie zużywamy tak dużo butelek
• smak wody jest taki sam, jak wody kupnej w butelce
• nie wyczuwalny smak wody kranowej
• łatwo dostępne filtry do kupienia
• duży filtr zapewnia szybkie filtrowanie
• jednorazowo możemy przefiltrować 2,4 litra wody
• filtr należy wymieniać co 150 litrów lub po 30 dniach
• dzięki dziurze w pokrywce, napełnianie wody z kranu przebiega bardzo szybko i łatwo


WADY
• dość drogie oryginalne filtry (lecz istnieje możliwość zakupu 2x tańszych zamienników)


KONKURS!

Zasady są bardzo proste, wystarczy w komentarzu lub w mailu (adm.zuz@gmail.com - w tytule wpisując konkurs) podzielić się pomysłem na:

DOMOWĄ WIOSENNĄ LEMONIADĘ

Miło mi będzie, jak polubisz także mojego fanpage'a, gdzie zawsze znajdziesz najnowsze informacje.



!!!PAMIĘTAJ, ABY W ODPOWIEDZI DODAĆ TAKŻE EMAIL KONTAKTOWY!!!

Do wygrania jest:
• dzbanek filtrujący Filter Logic

Konkurs trwa od 20.05.2018 r. do 27.05.2018 r. do godz. 23:59


*******
REGULAMIN:
1. Konkurs trwa od dnia 20.05.2018 do 27.05.2018 do godziny 23:59. Zgłoszenia przesłane po terminie nie będą brane pod uwagę
2. Wyniki ogłoszone zostaną w ciągu 5 dni od zakończenia konkursu w tym poście.
3. Organizatorem konkursu jest blog www.testacja.pl oraz firma Aquamelior.
4. Zgłoszenia przyjmowane są w komentarzach poniżej lub na email adm.zuz@gmail.com.
5. Jeśli nie masz ukończonych 18 lat o zgodę na udział w zabawie poproś rodziców lub opiekunów.
6. W konkursie można wziąć udział tylko jeden raz.
7. Spośród wszystkich zgłoszeń wybrana zostanie osoba, która najkreatywniej odpowiedziała na pytanie konkursowe.
8. Z nagrodzoną osobą skontaktuję się mailowo, a wyniki zostaną zamieszczone na blogu ( w tym poście na samym dole)oraz fanpage'u.
9. Zwycięzcy są zobowiązani do kontaktu e-mailowego pod adresem adm.zuz@gmail.com w ciągu 7 dni od daty ogłoszenia wyników.
10. Rozdanie nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych (Dz. U. z 2004 roku Nr 4, poz. 27 z późn. zm.).

*****

WYNIKI
Najbardziej zaciekawił nas pomysł: 

Gratulujemy i prosimy o kontakt w celu otrzymania nagrody! :)

7 komentarzy:

  1. To idealny napój na ciężki poranek po imprezie.

    Tzw. kacowa lemoniada xD

    Chociaż czarna lemoniada ten nie wygląda apetycznie (jest czarny jak atrament kałamarnicy), to jego właściwości prozdrowotne przemawiają za tym, aby go spożywać. Wbrew pozorom lemoniada jest smaczna.

    Do przygotowania jednej porcji czarnej lemoniady potrzebujemy:

    sok wyciśnięty z połówki cytryny lub limonki,
    szklanka wody (mineralnej lub kokosowej),
    substancja słodząca, np. syrop klonowy, miód lub ksylitol (dla poprawy walorów smakowych),
    pół łyżeczki węgla aktywnego,
    szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie).
    Sposób przygotowania:

    Do szklanki wlewamy składniki płynne i dodajemy te sypkie. Dokładnie mieszamy. Lemoniada jest gotowy do wypicia. Należy spożywać ją małymi porcjami przez cały dzień.

    Co ważne, jeżeli chcemy pić czarną lemoniadę, stosując jednocześnie leki, musimy pamiętać, aby zażywać je minimum 2 godziny przed lub po jej spożyciu. Czarna lemoniada ten pochłania bowiem to, co znajduje się w żołądku i neutralizuje działanie farmaceutyków, np. aspiryny.

    Pozdrawiam
    fruda87@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsza lemoniada to szklanka wody + świeże listki mięty (3/5 zależy kto jak lubi), parę kropli z cytryny i ewentualnie słodzik. Wystarczy "zaparzyć" listki mięty dodać cytrynę wymieszać i gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja idealna domowa lemoniada na gorące dni, a do tego ogromna dawka witamin
    ,,WIOSENNE ORZEŹWIENIE"
    potrzebne będą:
    -woda mineralna
    -miód lub cukier
    -cytryna
    -limonka
    Wystarczy zagotować wodę, wcisnąć sok z cytryny, a dodatkowo dorzucić limonkę i cytrynę w plasterkach.Dla bardziej wyrazistszego smaku wystarczy dodać 2-3 łyżki miodu lub cukru.
    Dla bardziej wymagających proponuję także dodanie mandarynki lub winogrona.
    Lemoniada ta zapewnia codzienną dawkę energii, jest mocną bombą witaminowa
    polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Ogródek pełen ostróżek, wiosennych konwalii i kiełkujących malw pomiędzy którymi dostojnie prezentuje się On – rabarbar  czasami potrzebuje podpórki by nadal z dumą chwalić się swoim kolorem i kształtem i odpowiednio dojrzeć by nas cieszyć swoim smakiem. To widok z mojego okna z pokoju babcinego domku w którym jestem częstym gościem i uwielbiam próbować naturalne smaki z przydomowego ogródka. W mojej propozycji wiosennej lemoniady właśnie pojawia się On – rabarbar, który najbardziej kojarzy mi się z wiosną i zapowiedzią lata.
    Potrzebujemy:
    - ok ½ kg pociętego świeżego rabarbaru
    - 3 szklanki przefiltrowanej wody
    - sok z połowy cytryny
    - szczypta soli
    - laska wanilii
    - szczypta naturalnych drożdży z kostki
    Przepis babci troszkę zmodyfikowałam i zamiast zwykłego cukru dodaję miód tymiankowy więc miód też pojawia się jako konieczny składnik i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do zwykłego miodu dodajemy ususzone gałązki tymianku, które owijamy uprzednio gazą, i już po 3 dniach możemy cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. A jego intensywność będzie wyłącznie zależeć od czasu w jakim tymianek będzie trzymany w miodzie.
    - ok. ¾ szklanki miodu tymiankowego
    - plaster limonki
    Przygotowanie:
    Do wody wkładamy pokrojony rabarbar i miód tymiankowy gotujemy około 10 minut. Wyjmujemy rabarbar i po ostudzeniu blendujemy na gładką masę, którą następnie przecedzamy przez sitko. Dodajemy szczyptę soli, sok z cytryny, nasionka wanilii i szczyptę drożdży. Całość mieszamy i dodajemy kolejne 3 szklanki przefiltrowanej wody. Przelewamy do wyparzonych szklanych butelek, zostawiając ok 3 cm miejsca pod korkiem, zakręcamy butelki i odstawiamy w ciepłe ale ciemne miejsce. I już następnego dnia bąbelkowa lemoniada jest gotowa do spożycia :) Po przygotowaniu lemoniady przechowujemy ją w lodówce. Plasterek limonki dodany do każdej szklanki dodatkowo wzbogaci smak napoju. Smacznego! ilkomo@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Lemoniada- Beyonce śpiewała o lemoniadzie jako przepisie na życie, kiedy życie bywa gorzkie, podnieś głowę do góry i spraw, aby było ono słodkie, dlatego mój przepis na lemoniadę jest odzwierciedleniem smaków mojego życia. Do przygotowania wybrałam owoce, dzięki którym sprawiam sobie małe przyjemności w trudach życia. Nazwałam tą lemoniadę tęczową, bo wnosi radość, energię, kolor i apetyt na życie.

    Sposób przygotowania:

    4 szklanki wody
    2 łyżki miodu z mleczy polnych
    500 g korzennej żurawiny
    1 pomarańczę
    1 limonkę
    ¼ świeżego arbuza
    4 listki świeżej mięty i rozmarynu
    2 plasterki świeżego ogórka
    lód do podania

    Do naczynia blendera wrzucamy kawałki korzennej żurawiny, pomarańczy, limonki i arbuza. Dodajemy miód z mleczy polnych i kilka kostek lodu, a następnie wszystko miksuje. Kiedy uzyskamy jednolity miąższ, przelewamy przez czystą serwetkę sok, resztki żurawiny usuwamy. Do dzbanka dolewamy wody, najlepiej przefiltrowaną. Dolewamy resztę wody oraz możemy dodać małe kawałki owoców, plasterki pomarańczy, ogórka lub arbuza w zależności od upodobania oraz miętę i rozmaryn.
    Pozdrawiam,
    Małgosia
    E-mail: long_lashes123@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. ,,Soczysty koktajl z arbuza"
    Składniki;
    -ŚREDNI LUB POŁOWA ARBUZA
    -1 SZKLANKA SOKU POMARAŃCZOWEGO
    -SOK Z 1/2 CYTRYNY
    - LIŚCIE ŚWIEŻEJ MIĘTY
    Przygotowanie:
    Arbuza obieramy ze skórki, osuwamy pestki, (dla bardziej wymagających zalecam zakup arbuza bezpestkowego),przygotowany owoc blendujemy.Dodajemy do tego szklankę soku z pomarańczy, sok z połówki cytryny, całość mieszamy.Koktajl podajemy z kostkami lodu oraz listkiem mięty.
    Koktajl ten dodaje orzeźwienia oraz zapewnia dzienne zapotrzebowanie na witaminy, doskonale ochładza i zaspakaja pragnienie w upalne dni.
    polecam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. karolinaplusa@onet.pl- e-mail do KAROLINA(25.05., 23.05.)

      Usuń

Copyright © 2018 Testacja , Blogger