Recenzja i przepis: Olej ze słonecznika | Zielony Nurt
Dziś recenzja Oleju ze słonecznika, którą mogłam przetestować dzięki firmie ZIELONY NURT.
Nazwa: Olej ze słonecznika
Dostępne: TUTAJ
Cena: 22 zł
Pojemność: 500 ml (ja mam 250 ml, lecz w sprzedaży nie jest dostępny)
OD PRODUCENTA:
MOJA OPINIA:
Jego niewątpliwym walorem jest to, że jest tłoczony na zimno, nieoczyszczony i niefiltrowany.
Smak wyraźnie słonecznikowy. Świetny do surówek i oczywiście nieocenione źródło OMEGA 3,6,9. Zawiera witaminę E. Można go stosować również jako naturalny kosmetyk.
PLUSY:
+ ciemna, szklana butelka
+ tłoczony na zimno
+ wyraźny smak
+ kwasy OMEGA 3,6,9
+ witamina E
+ można stosować jako kosmetyk
+ zdrowy
+ obniża zły cholesterol
+ całkowicie naturalny
WADY:
- dostępny tylko w internecie
- raczej wysoka cena, doliczając koszt przesyłki (ale jest adekwatna do jakości ☺ )
OLEJ:
KOLOR: słomkowo- żółty
ZAPACH: intensywny zapach słonecznika
KONSYSTENCJA: Płynna
PRZEPIS NA LETNIĄ SURÓWKĘ Z CZERWONEJ KAPUSTY
SKŁADNIKI:
- 1/2 głowy czerwonej kapusty
- 2 brzoskwinie
- zielona pietruszka według uznania
- 1 cebula
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- sok z 1/2 cytryny
- łyżeczka cukru
- 6 łyżek oleju ze słonecznika
Składniki na zaprawę wymieszać. Kapustę i zieloną pietruszkę szatkujemy im drobniej tym lepiej, cebulę kroimy na piórka lub kostkę, brzoskwinie kroimy w paseczki. Dolewamy zalewę i odstawiamy do lodówki na ok. 20 min.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!! :)
Mam ochotę na taką sałatkę teraz ^^
OdpowiedzUsuńZapraszam na nową notkę na http://the-sound-of-your-heart-beating.blogspot.com/2014/08/przez-zoadek-do-serca-4-saatka-z.html ^^ Tym razem kulinarnie :)
Pyszny i zdrowy :)
OdpowiedzUsuń