Recenzja: Majonez stołowy Kętrzyński | CredoPr

Hej ☺ Dziś recenzja Majonezu Kętrzyńskiego ☺ 
Otrzymałam go dzięki współpracy z CREDO PR



Dostępność: W okolicy Warmii i Mazur 
Pojemność: 280 g
Cena: ok. 3,70 zł




Olej roślinny rzepakowy 64%, Woda, Musztarda (Ocet spirytusowy, Gorczyca, Sól, Ekstrakt przypraw), Żółtka jaj 6%, Cukier, Substancje Zagęszczające: Guma guar, Guma ksantanowa. 
Bez konserwantów. 




„Kultowa kampania” polskiego Majonezu Kętrzyńskiego



Prawdę mówiąc nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym majonezem w żadnym sklepie -dlaczego ?
Odpowiedź na to pytanie znalazłam w Internecie - otóż sprzedawany jest tylko w rejonach Warmii i Mazur. Jest to dla mnie troszkę dziwne, ale jest to firma z 50 letnią tradycją!
Jak większość majonezów znajduje się w szklanym słoiku. 
Konsystencja różni się od innych majonezów, ponieważ jest ona bardziej płynna, co ułatwia rozprowadzanie go w sałatkach.
Smak odbiega od tych pospolitych, ponieważ mocno wyczuwalny jest ocet. 
Świetnie smakuje z sałatką, kanapkami i jajami.


+ Niska cena
+ Polska tradycja
+ Konsystencja
+ Dużo różnych wielkości słoika
+ Wyrazisty smak


- Dostępny tylko w części kraju


KOLOR: Jasny beżowy
SMAK: Wyrazisty (wyczuwalny ocet)
ZAPACH: Jak każdy majonez
KONSYSTENCJA: Kremowa, dość rzadka (jak na majonez)

         
                                                  


            

   



                                                 




4 komentarze:

  1. Też kiedyś miałam możliwość go testować i bardzo mi smakował . Niestety u mnie nie jest dostępny ;(.

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwszy raz słyszę o takim majonezie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. to chyba tylko lokalny produkt bo też pierwszy raz widzę go na oczy

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2018 Testacja | blog testerski , Blogger