RECENZJA: LEN MIELONY | IWNIRZ
Hej ☺ Dzisiaj recenzja mielonego lnu, firmy IWNIRZ
Smak i konsystencje lnu. myślę że znają praktycznie wszyscy, ale nie wszyscy zdają sobie sprawę z jego bogatych właściwości.
Len mielony jest przede wszystkim bogatym źródłem kwasów Omega-3 i Omega-6, dlatego szczególnie zalecany jest do spożywania przez osoby nie jadające ryb. Zawiera także cynk, magnez i żelazo. Musimy wiedzieć, że len mielony świetnie działa na stany zapalne dróg oddechowych, oraz dróg moczowych.
Wypijając rano len mielony nie musimy się przejmować w ciągu dnia żadnymi zaparciami.
1 łyżeczkę lnu mielonego należy zalać minimum 0,5 szklanki ciepłej wody. Odstawić na kilka minut, często mieszając do uzyskania śluzowej konsystencji kleiku, można spożywać do 2-3 razy dziennie. Ale można także dodawać go do różnych dań, ja osobiście zrobiłam kotleciki wegetariańskie z dodatkiem tego lnu, wtedy ich konsystencja była zbita.
Stosować można go także przy kaszlu, zapaleniu oskrzeli, chorobie wrzodowej, chorobach skórnych, oparzeniach i odmrożeniach, ale także jako łagodny środek przeczyszczający.
200 gramowe pudełko lnu mielonego, kosztuje 5zł i można go kupić >>TUTAJ<<
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Len ma wiele wspaniałych właściwości :D
OdpowiedzUsuńW daniach jeszcze go nie wykorzystywałam :)
OdpowiedzUsuńLnu jeszcze nigdy nie piłam :)
OdpowiedzUsuńniestety dla mnie w zaparzonej formie jest nie do przelkniecia, kojarzy mi sie z okresem gdy podejrzewali u mnie wrzody i musiałam pić go bedac na diecie. Bleh.
OdpowiedzUsuńAle teraz używam mielony len jako dodatek do panierek, czasem do owsianki